Bensinkort

Om du kör mycket bil kan du säkerligen dra nytta av ett bensinkort. Bensinkortet använder du i första hand när du ska betala för bensin eller diesel och ger dig förmånligare priser på drivmedlet. Som regel brukar det också finnas andra förmåner knutna till ett bensinkort.

Gratis Kreditkort, 0kr i årsavgift, Ansök om Visa Kreditkort här !

Hur välja rätt bensinkort?
Det finns många olika typer av bensinkort att välja mellan därute, vilket kan göra det väldigt svårt att välja rätt. Just eftersom det finns så många är företagen också måna om att locka kunder till just deras bensinkort och det är därför ett virrvarr av rabatter och förmåner att reda ut och hålla ordning på. Det kan också vara knepigt att jämföra olika typer av bensinkort med varandra, då de ser så olika ut när det gäller förmåner och villkor.

För att göra det ännu krångligare är många bensinkort idag kopplade till vanliga kreditkort. En första utgångspunkt kan dock vara att välja bensinkort efter vilken mack som du använder oftast.

Olika bensinkort

  • Shell
  • Preem
  • OKQ8
  • Hydro
  • Statoil

Preem och Shell bensinkort
Shell har exempelvis både ett vanligt, enkelt bensinkort, samt ett bensinkort sammanbakat med Mastercard. När du använder ett bensinkort av typen Shell Mastercard får du inte bara rabatt på bensin, utan också poäng på alla andra inköp du gör på andra ställen än bensinstationer. I tillägg får du naturligtvis de andra förmånerna som andra Mastercard kunder får. Även Preem kan erbjuda ett bensinkort som liknar detta, där du som kund får rabatterade priser på försäkringar, hotell och böcker. Med ett bensinkort från Preem får du även Preems bilassistans, som betalar din självrisk om du råkar ut för en trafikolycka. Vidare får man billigare priser hos Micro, en bildelskedja.

Statoil bensinkort
Inte bara Preem, utan också Statoil har ett samarbete med Mastercard. Här kan du alltså också dra nytta av fördelarna med ett betalkort och ett bensinkort i ett och samma kort. Statoil har även ett bensinkort till ungdomar under 26 år, samt till studenter, två grupper som inte alltid har en så hög inkomst. När du använder ett bensinkort från Statoil får du billigare priser på bensin oberoende av om du tankar på en bemannad eller obemannad station.

OKQ8 och bensinkort
OKQ8 har i sin tur ett bensinkort där innehavaren får en del av återbäringen, en väldigt bra förmån. OKQ8 kan erbjuda tre olika typer av bensinkort: OKQ8 kontantkort, där man kan handla med kontanter men samtidigt få förmånerna, ett OKQ8 kreditkort, samt ett OKQ8 Mastercard.

Bensinkort för företag
Om du har ett företag där de anställda kör mycket bil är det nästan ett måste att ha bensinkort. Även här finns det mängder av olika bensinkort att välja mellan och här kan du också ha möjlighet att förhandla dig till mer attraktiva avtal. Hos OKQ8 finns det 7 olika typer av bensinkort för företag, Statoil har 6 olika och Preem 4 stycken. Med bensinkort för företag får du inte bara billigare bensin, utan också en bättre administration av företagets bilar.