Diners – kort historia

Diners har en lite annorlunda historia jämfört med många andra kreditkortsföretag. Det var nämligen världens första kreditkort och kom till av en ren ingivelse. Diners Club etablerades redan på 50-talet, av en man vid namn Frank McNamara. Efter ett besök på en restaurang insåg McNamara att plånboken var glömd hemma. För att rädda sig själv från att diska av sig notan, signerade McNamara ett visitkort och frågade servitören om han kunde skicka räkningen via posten istället.

Gratis Kreditkort, 0kr i årsavgift, Ansök om Visa Kreditkort här !

Servitören gick med på förslaget och när McNamara var på väg hem insåg han vilken bra idé detta var för alla affärsmän. Världens första bankkort var därmed ett faktum. Idag äger Citibank Diners Club och företaget är numera multinationellt. Över 9 miljoner olika inköpsställen accepterar Diners som betalningsmedel. Kortet går att använda i mer än 200 länder världen över. Det som är unikt med Diners är att det inte finns någon övre köpgräns, något som de flesta andra betalkort ändå har.

Olika typer av Diners kontokort
Diners Club Classic Privatkort är det kort från Diners som används mest. Allt som köps med hjälp av kortet samlas på en faktura som skickas till dig i slutet av månaden. Om du äger ett sådant Diners kort får du dessutom tillgång till speciella VIP lounger på flygplatser och i storstäder runt hela världen. Här kan du läsa dagstidningar, se på TV, faxa, kopiera, ansluta dig till internet eller njuta av olika förfriskningar.

Samarbete mellan SAS och Diners
Diners har även ett fint samarbete med SAS Eurobonus, där man har kombinerat olika förmåner från bägge företagen i samma kontokort. På alla inköp gjord med detta Dinerskort får du poäng, som sedan omvandlas till SAS Eurobonus poäng som du sedan växlar in till flygbiljetter.

Andra Diners kontokort
Om du har familjemedlemmar kan de också få ett Diners kort, förutsatt att de är myndiga. Diners Familjekort innebär att alla i familjen får sina egna fakturor som de sedan sköter betalningen för och får naturligtvis dra nytta av alla andra förmåner som följer med Diners korten. Diners Club Företagskort är ett annat av kontokorten från Diners. På det viset kan du få bättre koll på de anställdas utgifter, samt även på företagets i stort. När du handlar med Diners Företagskort får du upp till 45 dagars räntefritt och precis som nämnt slipper du en övre kreditgräns.

En annan förmån som ingår i Diners företagskort är ett förmånligt faktureringsprogram, speciellt konstruerat så att du ska slippa mycket av det administrativa som följer med ett företag. För att ansöka om ett Diners kontokort använder du ett ansökningsformulär på Diners egen hemsida.

Om du förlorar ditt Diners kontkort
Om du har otur och på något vis förlorar ditt kort från Diners Club ska du direkt ringa och spärra kortet. Med kontokort, oavsett vilket företag som har utfärdat det, finns alltid en risk för att kortet hamnar i fel händer och missbrukas. Förvara aldrig ditt Diners kort tillsammans med den personliga PIN-koden och lämna aldrig kortet utan uppsikt.