Företagskort

Med ett företagskort får företaget ytterligare kontroll över utgifter och transaktioner som har med företaget att göra. Företagskortet fungerar så att kortet kopplas till företaget som äger kortet. I slutet av varje månad skickas en faktura till företaget över de samtliga inköp som har gjorts med företagskortet under den gångna månaden.

Gratis Kreditkort, 0kr i årsavgift, Ansök om Visa Kreditkort här !

Hur återbetalningen sedan sköts varierar beroende av företagskort. De flesta företagskort går att använda över hela världen, så det passar också företag som handlar mycket med utlandet.

Föredelar med ett företagskort
Ofta är företagskort en kombination av ett kreditkort och ett betalkort. På det viset slipper företaget en massa olika kvitton, ibland i olika typer av valuta, samt får en enkel och lättillgänglig kontoöversikt online, där man lätt kan se alla transaktioner gjorda med företagskorten. Ibland kan ett företagskort också underlätta mycket vid olika köp från leverantörer som har stränga fakturavillkor.

Om företaget ligger ute med pengar, men inte har hunnit få in några att betala med, kan ett företagskort vara räddningen. Man kan säga att ett företagskort kan underlätta företagets betalningsflöde och jämna ut det. Alla företag, vare sig det är stora eller små, kan dra nytta av ett företagskort, då man helt enkelt får bättre koll på utgifter.

Olika typer av företagskort

  • VISA
  • Preem
  • OKQ8
  • Eurocard
  • Mastercard

Ovanstående företag utfärdar alla företagskort, men det finns naturligtvis många fler. De flesta företagskort går att skräddarsy, så att de passar just ditt företag. Om ditt företag använder sig av många bilar kan det till exempel lämpa sig att ha ett företagskort som ger rabatt på bensin eller biluthyrning. De olika företagskorten innehåller alla olika förmåner och kommer med olika villkor, men du kan säkert hitta ett företagskort som passar just dig.

Konkurrensen mellan de olika företagen som utfärdar företagskort är stenhård, vilket gör att förmånerna med ett företagskort bara blir fler och fler. För att attrahera kunder erbjuder man allt fler förmånliga rabatter på köp gjorda med företagskortet. Det kan handla om, som nämnt, billigare bensin, rabatt på hotellrum, olika affärstidningar eller på bilar.

Ofta ingår det olika typer av försäkring i ett företagskort, som reseförsäkring på resor köpta med företagskortet. Om din väska inte dyker upp eller om planet är försenat kan du exempelvis få ersättning. En del kontokortsföretag kan också erbjuda olika typer av konteringsprogram till företagen. Dessa program används när företaget bokför. Ibland kan det också finnas billigare priser på andra program relaterat till administrationen på ett företag.

Hur ansöker man om ett företagskort?
För att ansöka om ett företagskort kontaktar du lämpligen din bank. De kan hjälpa dig att hitta ett företagskort som är mest förmånligt för dig och ditt företags behov. Se till att jämföra lite olika typer av företagskort innan du bestämmer dig, och förhandla gärna lite för att få förmånerna på företagskortet ännu lite bättre. Du måste naturligtvis kunna uppvisa hur intäkterna för företaget ser ut, så att du är kreditvänlig för de som utfärdar företagskortet.