Ica kundkort – korta fakta

Många har idag ett Ica kundkort, till vilket det är kopplat en rad olika förmåner. Det lilla rosa plastkortet är idag ett av de mer kända korten i Sverige och har funnits i många år på marknaden. För att ansöka om ett Ica Kundkort fyller du i ett formulär i kassan på närmaste Ica butik. Därefter kommer ditt förmånliga Ica kundkort hem till dig i brevlådan.

Gratis Kreditkort, 0kr i årsavgift, Ansök om Visa Kreditkort här !

Olika typer av Ica kundkort

  • ICAkort
  • ICA bankkort
  • ICA bankkort Plus
  • ICA bankkort online

Det finns fyra olika typer av Ica Kundkort att välja mellan. Alla kort dras i kortläsaren där magnetremsan läser av dina inköp. Maxgränsen på alla Ica kundkort är 10 000 kronor, så du kan inte sätta in mer pengar än så.

Ica Kundkort – Icakort
Det allra enklaste Ica kundkortet ger dig som innehavare ett konto hos Ica, till vilket du för över pengar som du handlar med, men det är inget måste. Om du vill kan du enbart dra ditt Icakort i kassan för att samla bonuspoäng och utnyttja de rabatter som följer med ett Ica kundkort. Du kan bara handla med Ica Kundkort i Icas egna butiker och hos Icas samarbetspartner Statoil.

För var krona som du handlar för får du 1 procent i bonuspoäng. Det betyder att när du har handlar för till exempel 1000 kronor, får du 10 kronor i bonus att handla för, så länge du alltid har registrerat dina köp med ditt Ica kundkort.

Hela tiden finns det också förmånliga erbjudanden i din Icabutik på varor som du som innehavare av ett Ica kundkort får billigare priser på. Alla som köper varor hos Ica för minst 1000 kronor/månaden får ett exemplar av Icas tidning Buffé hemskickad på posten. I tidningen finns recept, artiklar, tips och annat som har med mat att göra. Det kan också finnas ytterligare erbjudanden på nöjen som bio och resor. Alla som har ett konto hos Ica kan dessutom få tillgång till detta på Icas egen hemsida.

Ica kundkort – Bankkort Plus
Ett annat av Icas kundkort är Ica Bankkort plus. Om du äger ett sådant får du alla nämnda fördelar, men i tillägg ytterligare bonus på allt du handlar överallt. I detta Ica Kundkort ingår också en räntefri kortkredit i upp till två månader. Varje månad skickar Ica en faktura till dig där dina köp gjorda med Icakortet finns med, varefter du betalar antingen allt på samma gång eller i mindre delar. För att få ett sådant Ica kundkort måste du kunna visa dig kreditvänlig, det vill säga ha en viss inkomst samt vara fri från betalningsanmärkningar.

Ica kundkort – Ica Bankkort Online
Ett tredje kundkort från Ica är Ica Bankkort online. Detta kundkort riktar sig till de som är från 16 år och uppåt. Med detta kan du inte handla på kredit, samt att det inte finns några försäkringar inbakade i kortet. Däremot får innehavaren av kundkortet ett konto som han eller hon kan sätta in pengar på, samt möjlighet att samla bonuspoäng på Ica och Statoil.