Kreditkort till student

Som mycket annat är det lite svårare att som student få ett kreditkort. Som student kan det nämligen vara lite knepigare att kunna uppvisa en tillräckligt stor inkomst, samt en förmåga till återbetalning. Många kreditkortsföretag undviker därför att ge kreditkort till studenter, trots att studenten mycket väl skulle kunna betala tillbaka.

Gratis Kreditkort, 0kr i årsavgift, Ansök om Visa Kreditkort här !

Men, det finns som tur var en del kreditkortsföretag som kan tänka sig att ge ett kreditkort till dig som studerar, då de räknar ditt studiestöd som en inkomst.

Var kan du hitta kreditkort till student?
Bland annat Swedbank har ett kreditkort till studenter, med bra förmåner och villkor. Du som student ansöker enkelt om ett kreditkort via ett onlineformulär på Swedbanks hemsida. Med kreditkortet följer exempelvis räntefritt handlande ända upp till 55 dagar ifrån själva köpet. Som student kan detta vara mycket intressant, då man då och då är i behov av att köpa något till ett förmånligt pris, trots att pengarna på kontot är slut.

En annan fördel med detta kreditkort till student är att man får en reseförsäkring där avbeställningsskydd ingår. Även som student kan man ju vilja resa någonstans då och då! Dessutom får du rabatt på bensin. Med ett Mastercard kreditkort från Swedbank betalar du som student dessutom ingenting i årsavgift, i jämförelse med de som har ett arbete som betalar 295 kronor.

Att tänka på innan du som student skaffar ett kreditkort

  • Har du som student verkligen råd med ett kredikort?

    Fundera noga över detta om du är student och tänker skaffa ett kreditkort. Även om det kan kännas frestande att kunna handla utan att betala direkt, bör du vara säker på att du kan betala av din kreditkortsskuld när de räntefria dagarna är över.

  • Lev inte på ditt kreditkort under sommaren.

    Se inte kreditkortet som din räddning ifrån sommarjobb när du studerar. Ett kreditkort, vare sig du är student eller arbetare, bör bara användas när det verkligen är ett måste. Så bli inte lat bara för att du har ett kreditkort, skaffa istället ett sommarjobb och låt kortet användas i nödfall.

  • Försök att betala tillbaka skulderna till ditt kreditkort så fort som möjligt.

    Detta gäller även dig som inte är student. När räntan väl börjar ticka på ditt kreditkort blir skulden fort mycket, mycket större och du kan få svårigheter med att betala tillbaka. Om du märker att det börjar närma sig den räntefria tidens slut, skynda dig att betala tillbaka så mycket som möjligt av skulden på kreditkortet.