Säkerhet Kreditkort

Att ha ett kreditkort kan i vissa lägen vara väldigt smidigt och ibland rent utav en räddare i nöden. Men, du måste vara klar över vilka krav på säkerhet som medföljer ett kreditkort, då det finns risker med att inneha ett kreditkort. Överallt där pengatransaktioner utförs finns det nämligen personer som kommer att försöka komma åt pengarna olagligt.

Gratis Kreditkort, 0kr i årsavgift, Ansök om Visa Kreditkort här !

Kreditkortets kod och säkerhet
Nummer ett när det gäller kreditkort och säkerhet är att aldrig någonsin förvara ditt kreditkort tillsammans med koden som tillhör kortet. Detta kan låta som en självklarhet, men förvånansvärt många bryter mot denna grundregel när det gäller säkerhet och kreditkort. Om du förlorar din plånbok, där både kreditkortet och koden förvaras, är risken stor för att den som hittar plånboken kommer att pröva sig på ett uttag.

Låt aldrig en sådan brist i säkerheten göra det enkelt för tjuven. När du handlar med ditt kreditkort och knappar in koden, ska du också vara säker på att ingen försöker att se din kod. Håll för med handen så minskar du den risken. En annan säkerhetsåtgärd är att aldrig lämna ut din kod till någon annan, den är personlig och ska behållas för dig själv.

Säkerhet när du handlar med ditt kreditkort online
Var inte rädd för att handla med ditt kreditkort online, se bara till att kontrollera e-butikens säkerhet innan. Handla bara på välkända butiker med säkra betalningssystem. Kom ihåg att inget seriöst företag kommer att begära att du lämnar ut din kod till dem och skicka aldrig, aldrig din kod i ett mail. Ett steg i att öka din säkerhet när det gäller kreditkort och köp online, är att hålla ordning på vem du har handlat hos och för hur mycket. Då kan du enkelt kontrollera dina transaktioner och upptäcker snabbt om något inte stämmer. Detta gäller naturligtvis också när du handlar i vanliga butiker.

Lämna inte ditt kreditkort utan uppsikt
När du besöker ett uteställe eller en restaurang ska du inte låta någon gå iväg med ditt kreditkort för att ta betalt. För att uppnå maximal säkerhet ska du själv titta på när kortet används av personalen. Lämna inte heller inte ditt kreditkort i baren på utestället, även om du tror dig ska handla mycket.

Anmäl alltid ett förlorat kreditkort omedelbart
Om du mot förmodan skulle råka bli av med ditt kreditkort, trots att du följt alla krav om säkerhet: kontakta direkt spärrservice för att spärra kreditkortet. Vänta inte till nästa dag, då tjuven direkt får en större chans att kunna skinna dig på pengar. Ha telefonnumret till spärrservice inprogrammerat på din mobil, så är du alltid säker. Detta gäller också när ditt kort fastnar i en bankomat.

Phishing och skimming
Phishing och skimming är två termer som, dessvärre, har blivit allt mer välkända när det gäller kreditkort och säkerhet. Förstnämnda betyder att någon försöker lura dig till att lämna ut ditt kreditkortsnummer antingen via mail eller via telefon. Skimming i sin tur betyder att någon kopierar magnetremsan på ditt kreditkort för att kunna tillverka ett nytt kreditkort att handla för.